7 napos akaraterő teszt, csináld velem végig!

2015.01.20 20:34

Még tavaly hallottam egy ilyen tesztről egy csapattársamtól. Akkor nem foglalkoztam vele különösebben, de most eszembe jutott, hogy kihívás elé állítom magam a következő egy hétben,( mintha nem lennék eléggé elfoglalva és kihívásokkal tele, ugyebár…) 🙂 és írok magamnak 7 napra 1-1 feladatot, aminek a teljesítése nem múlik máson, csak egyedül az akaraterőmön.

Íme a feladatok:

7 cetli – 7 feladat.

Minden reggel húzok egyet, és azt kell teljesítenem aznap. Gondolom nem árulok egy nagy titkot, ha azt mondom, hogy a bűnöző nap lesz a kedvencem. 🙂

Csináld velem végig a 7 napos tesztet! Nem kell mást tenned, csak ezeket a feladatokat felírni 1-1 cetlire, összehajtogatni, hogy ne lásd mi van rajta, és a következő 7 napban, minden reggel húzni 1-et, és teljesíteni az aznapra vonatkozó kihívást!

Miért nem hétfőn kezdem?

Mert ahhoz, hogy változtass az életeden, életmódodon, elkezdj csinálni valamit, belevágj valami újba,  nem kell hogy újév vagy hétfő legyen. Nem számít milyen nap van, és milyen nap lesz holnap, egyszerűen csak indulj el az úton! Akár kezd ezzel a teszttel!

Egy kis magyarázat a napi feladatokhoz:

Ma köretnek csak zöldséget eszem:

 Nincs ma rizs, krumpli, tészta, hajdina, bulgur, köles, kenyér,  és minden ami zöldségen kívül köretnek számít.

Csak saláta, párolt, főtt vagy sült zöldség mehet köretnek

Az én étrendemben ez úgy fog kinézni, hogy reggel megeszem a 30 gr zabpelyhem és utána már nincs aznap rizs, pufi rizs, csak zöldséget eszem a tonhal és tojás mellé.

Dupla hasizom gyakorlat

 Ha edzek éppen aznap, akkor a megszokott mennyiségű hasizom gyakorlatokat megduplázom, ha nincs edzés, akkor pedig napközben vagy este 200 db hasprést fogok megcsinálni itthon.

+ 30 perc séta kint a szabadban

Ez természetesen a megszokott napi mozgáson felül értendő. Tehát ha reggel pl. gyalog mész munkába, de ez a feladat jutott mára, akkor a a reggeli munkába menetellel nem tudhatod le ezt a 30 percet, ezt ezen felül kell teljesíteni!

Minden étkezés előtt 10 fekvőtámasz

Bárhol is vagy, és bármit is eszel. Minde falat étkezésnek számít, tehát ha elrágcsálsz egy db pufi rizst, akkor is le kell nyomni előtte a 10 fekvőtámaszt. 🙂 És bárhol vagy: legyen ez otthon, az irodában, egy bevásárló központ éttermi részén, bárhol! 🙂

Ha kinyitod a hűtőt 10 guggolás

Minden egyes hűtőajtó nyitásnál 10 guggolás. Ha a munkahelyeden van hűtő, és azt kinyitod, arra is érvényes!

Mai nap „bűnöző nap” 🙂

Na ez biztosan tetszeni fog, ezen a napon mehet a félreevés, természetesen azért mértékkel 🙂

+ 20 perc kardió

Ha ezen a napon van edzés, akkor a végén toljunk rá még 20 perc aerob mozgást. Futás, bringa, ellipszis, taposó tetszés szerint. Ha pedig ezen a napon nincs edzés, akkor vegyük fel az edzőcipőt, és induljunk el 20 percet kardiózni. Nem muszáj edzőterembe menni, lehet kint a szabadban is, lényeg, hogy teljesítve legyen a 20 perc.

Én holnap kezdem, és végig csinálom!

 Nem mondom, hogy nem fogok ezzel kilépni a komfort zónámból, de csak akkor érhetünk el változást, eredményeket, akkor fejlődünk, ha időnként kilépünk a megszokott, rutinszerű, kényelmes életünkből.

Vélemény, hozzászólás?