7 lábformáló gyakorlat otthonra, ha fáj a térded

2016.11.08 06:13

Az egy hetes őszi szünet után tegnaptól újra ovi, így a munkában és a hétköznapokban is megint a megszokott rend szerint működünk. 

Napindító reggeli tegnap: chiamagos zabkása kókuszpehellyel, almával, vörösáfonyával és kivivel, 3 ek. zabpehelyből készítve, vitaminok és Energy Probiosan kapszula

Az immunrendszerünk egészsége 70%-ban a bélrendszer működésétől függ, ezért nagyon fontos odafigyelni ennek állapotára, megfelelő működésére. Különösen fontos az őszi-téli időszakban az immunrendszerünk támogatása a betegségek megelőzése valamint a betegségből való mielőbbi felépülés szempontjából.

Az Energy Probiosan kapszula Édesvízi Chlorella algát, valamint hasznos a bélflóra fenntartásához és regenerálásához szükséges „barátságos” bélbaktériumokat és inulint tartalmaz. Jótékonyan hat elsősorban az emésztésre, valamint elősegíti a bélmikroflóra regenerálódását antibiotikumokkal és szteroidokkal való kezelés után, vagy akár fogamzásgátló tabletta használatát követően. Jó hatású bélgyulladásban, hasmenéses és székrekedéses állapotokban, korlátozza a patogén baktériumok szaporodását. Erős méregtelenítő hatású. Hatékony különböző allergiák és fáradtság esetén is. 

Reggeli után irány az ovi, majd munka előtt megcsináltam 45 perc intervall kardió edzést, amit ezzel a 7 lábformáló gyakorlattal egészítettem ki. 

7 térdkímélő, lábformáló gyakorlat otthonra

Sokan küzdenek térdfájással, ami megnehezíti a láb edzését, hiszen sok esetben éppen a térd hajlítása hozza létre az izom munkát, azonban annak akinek térd fájdalmai vannak, szinte lehetetlen küldetés pl. a guggolás és kitörés gyakorlata. Azonban számukra is van lehetőség láb és popsiformálásra. 

Próbáld ki ezt a 7 gyakorlatból álló otthon is végezhető  láb és popsiformáló edzéstervet. Edzés elején ne felejtsd el a bemelegítést és a végén a nyújtást. 

1, nyújtott lábemelés gumiszalaggal 20-20 lábanként

2, csípőemelés fit-ball-on behúzással 20

3, labda préselés két térd között 20

4, lábemelés hátra kéztámaszban 15-15 lábanként

(Fontos!!! a gyakorlat végrehajtása során a térded végig 2 cm-vel a talaj felett legyen, vagyis ne tedd le a térded a talajra! Kézfej legyen a váll alatt, comb legyen merőleges a talajra, fej pedig maradjon a gerinc meghosszabbításában, vagyis ne lógasd!)

5, oldalfekvésben alul lévő láb emelés 20

a gyakorlat hatékonyságát lábsúly használatával növelheted

6, csípőemelés 20

7, csípőemelés egy lábon támaszkodva 15-15 lábanként

Kezdőknek 2 kör

Középhaladóknak 3 kör

Haladóknak 4 kör

Fitt menü FittAnyu ajánlásával az Avokádó Ételmanufaktúránál!

Novemberben ajándék BioTechUSA Zero Bar fehérje szelettel vagy Iso Whey Zero fehérjeporral! 🙂

Nézd meg a heti étlapot és rendelj! KATT. A KÉPRE:

Szeretnél személyre szabott életmód tanácsokat, étrendet, edzéstervet?

Segítek Neked, KATT. A KÉPRE:

Vélemény, hozzászólás?