5 téli zabkása variáció

2016.12.05 06:48

Reggel piros Suzukival szembe jött velem a Mikulás, nagy fehér szakálla volt, fején a mikulás sapka és piros ruhába beöltözve, mint egy Mikulás 🙂

Péntek este kis Zé fodrászosat játszott, íme az eredmény: ennyi hajam bánta. 

Észre sem vettem, pillanatok alatt beleforgatta a kis fésüt, aztán persze sehogy sem tudtam kiszedni, maradt az olló. 🙂 

A hétvégém sajnos mozgás nélkül telt, pedig 2 kardió is be volt tervezve, de mindkét nap úgy alakult, hogy le kellett róla mondanom, 🙁 a kaját azt 80%-osan tartottam. 

Szombati étrend:

reggeli: almás-mákos zabkása mandulával

Az aprószemű zabpelyhet annyi forró vízzel leöntöttem, amennyi éppen ellepte, megvártam míg megpuhul (ez kb. 1-2 perc) majd zabkásához reszelt almát és darált mákot kevertem, eritrittel édesítettem.

tízórai: 1 BioTechUSA Zero Bar protein szelet

ebéd: gyömbéres húsgombóc rizzsel, desszert fitt mákosguba vaníliás protein pudinggal

Fitt mákos guba receptért katt. a képre:

Vacsora: tojás, pirított gomba, pirított csirkemell sonka

Vasárnap délelőtt a nagyszülők játszani jöttek hozzánk. Kis Zé a nagymamival elkészítette a karácsonyi ajtódíszt és megleptek egy saját készítésű ajándék kártyával is. 🙂

Vasárnapi étrend:

reggeli: sütőtökös-mézes zabkása pirított mandulával

A sütőtököt apró kockákra vágtam, puhára pároltam, egy villával pépesítettem és hozzákevertem a forró vízzel leöntött és megpuhult zabpehelyhez. Fahéjjal, kevés mézzel ízesítettem.

tízórai: 1 BioTechUSA Zero Bar protein szelet

ebéd: Organic Maca poros sült édesburgonya, tonhal, saláta, szeletelt mandulával megszórva

Az édesbrugonyát meghámoztam, felkockáztam, sóztam, kevés kókuszzsíron megsütöttem, majd a végén 1 tk. Energy Organic Maca port szórtam rá, és jól összeforgattam. 

Vacsora: saláta, light mozzarella, pirított napraforgó mag, 

A ma reggelem aszaltszilvás-gyömbéres-diós zabkásával indult.

A zabkásához felkockázott azsalt szilvát, pirított diót kevertem, fahéjjal, pici gyömbérrel és eritrittel ízesítettem.

Kár lenne tagadni, zabkása függő vagyok. 🙂

Sokan nem értik, hogyan lehet minden nap zabkását reggelizni. A titok abban rejlik, hogy a zabkása ezerféle varicióban elkészíthető, így anélkül, hogy megunnád, minden nap élvezheted a jótékony hatásait. 

Zabkása alaprecept

Az alaprecept szerint az aprószemű zabpelyhet annyi forró vízzel öntsd le, hogy éppen ellepje. Várj 1-2 percet, amíg magába szívja a vizet, keverd meg alaposan, és már ízesítheted is. Ha nagyszemű zabpelyhet használsz, azt érdemes előző este beáztatni, mert az jóval lassabban puhul meg, annak nem elég 1-2 perc. 

Az én saját alap zabkása receptem: 3 ek. aprószemű zabpehely forró vízzel leöntve, 1/2 alma lereszelve és hozzákeverve a zabhoz, majd fahéjjal és eritrittel ízesítve. Ennek az egyik téli verziója lehet, ha víz helyett mandulatejet használsz, kevés gesztenyemézzel, őrölt gyömbérrel és fahéjjal ízesíted. 

És bármennyire nehéz elhinni, de a zabkása sósan elkészítve is nagyon finom, így akár még egy gyors ebéd is lehet belőle. Piríts meg egy fél apróra vágott vöröshagymát, tegyél rá néhány darab felszeletelt gombát, sózd, borsozd, ha megpirult vedd le a gázról. Közben készítsd el az alap zabkását és forgasd össze a megpirult gombával, hagymával, reszelj bele kevés zsírszegény sajtot és már kanalazhatod is. 

Kezd velünk az Újévet, és mi segítünk kialakítani a helyes, egészséges és fitt életmódodat, étrendedet!

A fitness hétvége részleteiért katt. a képre:

Fitt menü az Avokádó Ételmanufaktúránál!

– súlyvesztéshez vagy megtartáshoz

– sportoláshoz

– egészséges és tudatos táplálkozáshoz

Nézd meg az étlapot és rendelj, katt. a képre:

Vélemény, hozzászólás?