4 tipp, hogy mit egyél az esti edzés előtt, ha figyelsz a vonalaidra

2015.09.28 16:31

Szombat reggel – amíg a család ébredezett-  a teremben megcsináltam egy teljes testes köredzést, ezzel indult a hétvégém. Aztán leautóztunk 170 km-t, meglátogattuk a nagyszülőket és csak vasárnap jöttünk haza. 

Az útnak így indultam neki: gondosan bedobozolt, előre elkészített kaja, turmix, bcaa és vitaminok, hiszen az alakformálás sikeressége a jó tervezésen múlik, így nem érhetnek be nem tervezett s.o.s étkezések 🙂 

Persze a nagymama és nagypapa megint kitett magáért, volt terülj terülj asztalkám mindenféle finomsággal, házi túrós pogácsával, meggyes-diós süteménnyel, sült hallal és grillezett zöldségekkel és még napestig sorolhatnám mivel készültek megint. 

A gyerkőc segített a nagypapának megetetni a pipiket, összeszedték a tyúkok alól a tojásokat, teljesen elmerült a vidéki életben és borzasztóan élvezte. 

A hétvégi pihi után, reggel fél 9-től személyi edzéseket tartottam és a nap nagyobb része ma ezzel telt el. 

Mostanában egyre nehezebben tudom beilleszteni a napirendembe a saját edzésemet. Számomra az lenne a legideálisabb állapot, ha reggeli után le tudnék edzeni, ez azonban mióta bejött az őszi időjárás sehogy sem tud megvalósulni. Miután letettem a gyerkőcöt a bölcsibe, azonnal indul a munka, így az edzéseim egyre későbbi időpontokba szorulnak. Ehhez kell igazítanom az edzés előtti étkezéseimet is, ami fontos az edzés alatti teljesítmény és alakformálás szempontjából is. 

Ahhoz, hogy legyen energiánk a mozgáshoz, de a bevitt étel ne zsírként raktárózodjon el (mert ne gondoljuk azt, hogy az edzés előtt megevett kakaóscsigát majd edzésen úgyis lemozogjuk…..) fontos a jól megtervezett minőségi étkezés. 

De mit ehetünk pl. egy délutáni vagy esti edzés előtt ha figyelünk a vonalainkra?

Nézzünk 4 varációt, 

ami jó szolgálatot tehet nekünk edzés előtt, hogy legyen energiánk és a bevitt étel ne zsírként raktározódjon:

– magvak: előtérbe helyezve a tökmagot, kesudiót, paradiót

– reszelt alma magvakkal megszórva (a magvakban található jó zsírok lassítják a ch felszívódását, így az energia kitart edzés végéig)

– pufi rizs zsírszegény csirkemell vagy pulykamell sonkával

– fehérje turmix (tartalmazzon bcaa-t és glutamint)

További személyre szabott étkezés és edzés tanácsokért kattints a képre

Vélemény, hozzászólás?