4 gyakorlat a löttyedt kar ellen

2014.09.27 20:37

Ma sikerült edzenem, karformálás volt soron.

Őszintén szólva, eddig nem igen figyeltem oda a karomra, azonban az idő előrehaladtával úgy érzem, egyre nagyobb figyelmet (és több gyakorlatot) kell szentelnem ennek a testrészemnek a formálására is. Az a tapasztalatom, hogy a nők a popsi és has formálás után a karon „tündöklő” integető háj eltüntetésére keresnek még különféle praktikákat.

Nos, ebben sincs semmi ördöngösség, 70% táplálkozás, 30% mozgás, az edzésen belül pedig hangsúlyt kell fektetni a karformáló gyakorlatokra.

A következő 4 gyakorlat akár otthon is elvégezhető az integető háj eltüntetésére, mindösszesen egy súlyzóra van szükség, vagy ha az nincs kéznél, akkor egy másfél literes vizes palack is megteszi.

1, tolodzkodás padon 4×15

2,  szűk fekvőtámasz 4×10

(karok szűken a törzs mellett, könyök hátrafele nézzen)

3, hátmosás egykezes súlyzóval 4×15

(a súlyzós kart fej mögött megtámasztom a könyök izületnél a másik kézzel, majd a súlyzós karnál: alkar hajlít-nyújt)

4, lórúgás egykezes súlyzóval 4×15

(a gyakorlat végrehajtása során figyeljünk végig az egyenes hát tartásra, a súlyzós karnál a felkar párhuzamos maradjon végig a talajjal)

Ezeket a gyakorlatokat beiktathatjuk akár a súlyzós edzésprogramba, vagy elvégezhetjük egy kardió edzés után is.  Emellett ne feledkezzünk meg nagy hangsúlyt fektetni a táplálkozásra és egy komplexebb edzésprogramra.

Vélemény, hozzászólás?