3 szuperélelmiszerből fitt reggeli 5 perc alatt

2016.06.26 07:35

A tegnapra tervezett Tihanyi Levendula Fesztivál indulás előtt egy egész napos tatai strandolásra módosult, aminek a következménye, hogy ma reggel belenéztem a tükörbe és világít a szemem. 🙂 

A strandon is jól tartottam az étrendet, dobozban vittem a salátámat és a zabtallért.

Haza fele Tatán egy kávéházban a gyerek megette a beígért kék fagyiját, mert ugye mi még színre megyünk és nem ízre, mi pedig a férjemmel mellette gondolatban kávéztunk, ugyanis a pultos lányok miután kifizettük a fagyit, kiküldtek minket a teraszra, hogy majd ott felveszik a kávé rendelést, és soha többé nem láttuk őket. Azt hiszem ez nem a mi kávéházunk-cukrászdánk lesz.

Ma reggel kis Zé tejbegrízt kért reggelire. Sohasem voltam nagy tejbegrízes, de ez a  fitt tejbegríz, amit összedobtam 5 perc alatt, kimondottan ízlik és én is be fogom iktatni az étrendembe.

Receptért kattints a képre:

Egészséges, diétába is beilleszthető, 3 szuperélelmiszerből áll és 5 perc alatt kész.

Mik azok a szuperélelmiszerek?

Manapság egyre többet hallani ezt a kifejezést, sokan azonban nincsenek tisztában azzal, hogy miről is van szó. Azok az élelmsizerek kaphatják meg ezt az elnevezést, amelyek a legnagyobb mennyiségben és változatosságban tartalmazzák az ember számára létfontosságú tápanyagokat. Kedvező hatást gyakorolnak az egészségre, általános közérzetre, szellemi frissességre. Hozzájárulnak a betegségek megelőzéséhez és gyógyításához, valamint az öregedési folyamatok lassításához. Gazdagok vitaminokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban, rostokban és tápanyagokban. 

A fitt tejbegríz szuperélelmiszer hozzávalói:

kókuszliszt:

Nemcsak egészséges, de bátran beilleszthető a diétás étrendbe

Nagy előnye, hogy gluténmentes, a szervezet számára jótékony zsírokat tartalmaz, magas a fehérje tartalma és magas rosttartalma ellenére, viszonylag alacsony az emészthető szénhidrát benne, így enyhe hatást gyakorol a vércukorszintre.

mandula:

A mandula gazdag rostokban, vitaminokban, ásványi anyagokban, melyek kedvezően befolyásolják az egészségünket. Mértékletes fogyasztása számos betegség kialakulása ellen véd. Fontos energia és tápanyag forrás, különösen gazdag telítetlen zsírsavakban, nagyon jó E vitamin forrás, és szintén nagy előnye, hogy gluténmentes. 

kókusztej:

Erősíti az immunrendszert, gazdag káliumban, kálciumban, foszforban. 

Akár otthon is egyszerűen elkészíthető: jó minőségű kókusreszeléket önts le forrásban levő vízzel, hagyd állni, aztán turmixold le és a végén jöhet a leszűrés. 

Szeretnél személyre szabott életmód tanácsokat, étrendet, edzéstervet?

Segítek Neked, kattints a képre a részletekért:

Vélemény, hozzászólás?