3 szuper gyakorlat narancsbőr ellen a feszes combokért, popsiért

2016.02.17 06:09

Huuuhhhuuu… hétfő óta kicsit darabossá vált a mozgásom. Egy új láb gyakorlat az edzéstervben, mindösszesen 3×10 ismétléssel és a combfeszítőm kiiktatva jó pár napra. 🙂

Ennek ellenére kedden és ma sem hagytam ki az edzést, bár a 30 perc kardió most kevésbé esett jól.

Az elmúlt 2-3 hétben kicsit másképp építem fel az edzéseimet. Amíg kimondottan versenyre készültem, addig egy edzés 1 max. 2 izomcsoport alapos megdolgoztatásából állt, most, hogy tavasszal nem készülök színpadra állni más edzésmódszert alkalmazok a bikini forma eléréshez. És ezt most nagyon élvezem. 🙂 Szinte minden edzésen beiktatok egy-egy új gyakorlatot vagy előveszek egy rég nem használtat. Megfelezem a 60 perc mozgásra szánt időm, felében kardiózok, másik felében pedig összetett erősítő gyakorlatokat végzek egyszerre több izomcsoportot is megdolgoztatva. 

A tegnapi edzésem erősítő részében 5 gyakorlatból 3 kimondottan a feszes combok és narancsbőr nélküli popsi elérését célozta meg.

1, kitörés lábemeléssel 25-25

A gyakorlat hatékonyságát növelheted lábsúly használatával

2, hanyattfekvésben csípőemelés két térd között labda préseléssel 30

3, oldalfekvésben lábemelés 30-30

A gyakorlat hatékonyságát növelheted lábsúly vagy gumikötél használatával

Tüntesd el a narancsbőrt a bikini szezonra

A narancsbőr alapvetően egy bőrszerkezetből adódó probléma. A bőr szerkezetét nem tudod egyik pillanatról a másikra megváltoztatni, ezért a narancsbőr sem egyik pillanatról a másikra fog eltűnni. Tény, hogy a narancsbőr nem válogat, nem nézi ki vékony, kin van felesleg, nő vagy férfi, már egyfajta civilizációs problémaként van jelen a mindennapokban, amire leginkább az előre csomagolt, mindenféle adalékanyagokkal dúsított ételek fogyasztása és a mozgásszegény életmód hajlamosít.

Narancsbőr elleni diéta

Ahogy az egészségedet, alakodat, úgy a bőröd feszességét is 70%-ban a táplálkozásod határozza meg. Arról, hogy hogyan táplálkozz, hogy eltünjön a narancsbőr a testedről, olvass tovább ITT.

Edzés

Az egyik leghatékonyabb módja a narancsbőr eltüntetésének, ugyanis a narancsbőr csökkenthető a vérkeringés fokozásával és a kényes pontokon lerakódott zsír mozgósításával. Végezd el a fent látott gyakorlatokat hetente legalább 2-szer aerob edzéssel kombinálva, mely lehet tempós séta vagy futás, biciklizés, lényeg, hogy serkentse a vérkeringést és legalább 30-40 percig tartson.

Ha szeretnél személyre szabott táplálkozás és edzésprogramot, kattints a képre:

Vélemény, hozzászólás?