3 szálkásító, zsírégető edzés tipp

2018.08.13 10:24

A szálkásítás, zsírégetés időpontja a tévhitek ellenére nincs évszakhoz kötve, – kivéve ha fitnesz versenyre készülsz –  hiszen bármikor jó dolog szálkásabbnak lenni. A testépítő körökben bizonyos szempontból hagyományos „tömegelős-szálkásítós” megközelítés már a múlté, hiszen a legideálisabb cél  a zsíros tömeg helyett a minőségi formás izomzat építése. Ez egy soklépcsős folyamat, amelyben vannak holtpontok, elakadások, de a lényeg ugyanaz, edzéssel, megfelelő táplálkozással egy formás test és jó közérzet kialakítása. 

Hétvégén szülinapoztunk, az én kis manóm, Zéti 5 éves lett. 🙂 

Itthon és a nagymamáéknál is ünnepeltünk, volt szülinapi torta, lufi, sok-sok vizibomba, közös játék, ajándék, együtt voltunk, jól éreztük magunkat. Tegnap este pedig a kertben betakarózva hulló csillagot néztünk. Imádtam, olyan élményeket kaptam megint, amit nem lehet szavakba önteni, végtelenül hálás vagyok ezekért a pillanatokért. 

A múlt héten ismét megvolt a kitűzött heti 6 edzés és minden edzés végén a 10 perc jóga. Az edzésfelosztás az előző héthez hasonlóan 2×50 perc ellipszis az edzőteremben a személyi edzések közé beszorítva és itthon kora reggel 4x erősítő-kardió edzés kombinálva, leginkább saját testsúlyos gyakorlatokból összeállítva, magas ismétlésszámmal végezve.

Egy új eszközt is kipróbáltam az itthoni edzéseimben, mégpedig a gyerek Insportline gördeszkáját. 🙂 Szuper has és törzsizomerősítő gyakoraltot csináltam vele 4×15 ismétléssel. 

A gyakorlat végrehajtásáról a videó a Fitten-pozitívan facebook és Instagramm oldalon.

Nálam egy ideje már az edzésekben a fő cél az, hogy egészséges maradjak és jól érezzem magam a bőrömben. Korábban többször kipróbáltam magam fitnesz versenyeken, megtapasztaltam azt az oldalt is, amikor a testedet szinte a végső határokig viszed a zsírmentes színpadi forma időzítés miatt. Tévedsz ha azt gondolod, hogy a fitnesz verseny forma egész évben tartható és az egészségről szól. 

Az egyik komoly versenydiétám után a szélsőséges étrend és edzés miatt annyira felborult a hormon rendszerem, hogy olyan tüneteket produkált a szervezetem, mintha várandós lennék, pedig nem voltam az. Nyolc hónapba telt, mire rendeződött a szervezetem. 

A jelenlegi testformám, amiben jól érzem magam és életmódszerűen tartható az étrend és edzéstervemnek köszönhető.

Finomakat és fitt ételeket eszem, 

nap, mint dolgozom a belső lelki világomon, önmagamon, mindig vannak céljaim és figyelek arra, hogy motivált maradjak. Rendszeresen mozgok, és az edzésben pedig az alábbi 3 dologra törekszem:

3 szálkásító, zsírégető edzés tipp

1, Időnként végezz teljes testes edzéseket

Az izomcsoportonként osztott edzéstervvel remekül növelheted az izmaidat, a teljes testes edzések azonban fokozzák a kalóriafelhasználást és a zsírégetést. Egy tanulmány szerint az egész testes edzés 6%-os testzsírcsökkentést eredményezett, amíg az osztott edzéstervnél mindez 2% volt. Ez nem azt jelenti, hogy teljes mértékben cseréld le az izomcsoportonként felosztott edzéstervedet, de ha a szálkásítás a fő cél, akkor iktass be heti 1 teljes testes edzést is. 

Ezen a napon végezz 4-5 gyakorlatból álló, dinamikus teljes testet megmozgató edzést, 4-5 sorozatban magas (20-25) ismétlésszámmal. 

2, Iktass be dinamikus gyakorlatokat

Minél intenzívebb az edzésed, annál jobban fokozza az anyagcseréd működését. Ha mindezt egy megfelelően kialakított étrenddel kombinálod, fokozódik a zsíranyagcseréd is. 

Intenzív edzéshez iktass be robbanékony gyakorlatokat az edzéstervedbe, mint pl. guggolásból felugrás, kitörésben szökdelés, padra felugrás. 

A dinamikus erőgyakorlatok pörgetik legjobban az anygacserét, ezért ezek a leghatékonyabb zsírégetők. 

Minden edzésed elején végezz 1-2 dimanikus gyakorlatot 3-5 körben 10-15 ismétléssel. 

3, reggeli zsírégető gyakorlatsor

Az anyagcserédet remekül felpörgetheted néhány okosan megválasztott gyakorlattal, amit közvetlen felkelés után végzel el. Ebben az esetben nem komplett edzésről beszélünk, hanem 3-4 olyan teljes testet átmozgató gyakorlatról 2-3 sorozatban elvégezve. amivel beindíthatod az anyagcseréd. 

Pl. súly nélküli guggolás, kitörés, fekvőtámasz, plank. 

Ez a reggeli mini átmozgató edzés megfelelő diétával kiegészítve fokozza a zsírvesztés folyamatát. 

Elégedetlen vagy az alakoddal?

Javítanál egészségi állapotodon és közérzeteden? 

Tanácsra lenne szükséged az egészségesebb életmód kialakításához?

Ebben segít neked a 30 napos online életmód program

Katt. a képre a részletekért:

Vélemény, hozzászólás?