21 napos fogyás kihívás 4 lépésben

2017.02.18 06:07

A legkirályabb busó álarc.  😀

A héten nagyon jól teljesítettem a kitűzött edzés számokat, minden porcikámat érzem, főleg a tegnapi gyilkos 60 perces szálkásító lábedzés és 40 perces kardió után. Azaz 4 súlyzós, 2×40 perc és 1×45 perc kardió kipipálva erre a hétre,  jár a hátbaveregetés. 🙂

Még 13 hét van hátra a felkészülésből. A kaja rész is egészen jól ment a héten 100 gr ch alatti napokkal, ugyan tegnap este egy kicsit megcsúsztam néhány falat sajtos pogival, de ezt betudom a heti „csaló” étkezésnek.

Pénteki étrend:

1, étkezés: almás-chia magos zabkása 3 ek. zabpehelyből, kávé kókusztejjel, BioTechUSA Super Fat Burner zsírégető, vitaminok, hawai spirulina, 

2, étkezés: tonhal, saláta

3, étkezés: sült halfilé paradicsommal, zöldbabbal, köles, fitnesz kakaós chiafalatok az Avokádó Ételmanufaktúrától, kávé kókusztejjel

4, étkezés: 1 adag BioTechUSA Iso Whey Zero fehérje turmix

5, étkezés: főtt tojás, saláta

6, étkezés: tonhalas, cukkinis tojáslepény, saláta, (* néhány falat sajtos pogi) Super Fat Burner zsírégető

Edzés előtt 1 adag L-carnitin, edzés és napközben 1-1 adag BioTechUSA Bcaa Zero.

Tegnap délelőtt hosszabb kihagyás után, egy rég nem látott vendégem jött vissza hozzám edzeni. Fogyni szeretne, és ehhez kérte, hogy állítsunk össze neki egy edzéstervet. Az első kérdésem mégis az étrendjére irányult és nem a mozgásra. Igen a vesszőparipám a táplálkozás: 70% étrend 30 % edzés, majd végig vettük vele a 4 legfontosabb lépést, amit figyelembe kell vennie, ha fogyni szeretne.

Próbáld ki ezt a 4 lépésből álló 21 napos kihívást, mely átalakítja a tested és segít életmódoddá tenni az egészséges táplálkozást és mozgást. 21 nap már elegendő ahhoz, hogy szokássá váljanak dolgok, mint pl. az egészségesebb táplálkozás. vagy mozgás beiktatása a hétköznapokba.

Várható hatások:

  • súlyvesztés
  • formásabb alak
  • több energia, jobb közérzet
  • pihentetőbb alvás
  • önbizalom növekedés
  • egészséges életmód kialakítás

21 napos fogyás kihívás 4 lépésben

1, víz 

Sokaknál gyakori probléma, hogy megfeledkeznek a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelről, pedig nem lehet eléggé hagsúlyozni, hogy a víz az alapja mindennek, hiszen szervezetünk csaknem 80%-a víz. A megfelelő mennyiségű víz fogyasztás a legjobb természetes elősegítője a fogyásnak és az egészséges életmódnak. Kiválóan tudod alkalmazni az étvágy csökkentésére, emellett segíti a salakanyagok, nátrium és zsír kiürülését a szervezetből, ezzel is elősegítve a fogyást. 

Javasolt mennyiség: 20 tskg/1 liter tiszta víz 

Tipp: 

Ha nehezen tudod meginni a tiszta vizet, mert nem szereted az ízét (sokan vannak ezzel így) akkor szeletelj hámozott kígyóuborkát vagy kevés gyümölcsöt a vízbe.

2, cukor és liszt

Kerüld a finomított cukrot tartalmazó és feldolgozott élelmiszereket. Csökkents minimálisra minden olyan étel fogyasztást, ami fehér lisztet és cukrot tartalmaz. Olvasd el a megvásárlásra szánt termékek cimkéjét, jónéhány esetben meg fogsz lepődni, hogy mennyi cukrot és adalékanyagot tartalmazhat 1-1 élelmiszer, ami gátolja a fogyást és az egészséges táplálkozás alapelveibe sem fér bele. 

3, adag

Figyelj oda az ételek adagolására. 

A tányérod felét zöldségek, 1/4-ét a főétel (sovány húsok, hal), míg 1/4 a köret (rizs, köles, hajdina, qiuona, édesburgonya, bulgur, kuszkusz) tegye ki. 

4, edzés

Iktasd be a mozgást a hétköznapokba. A legjobb ha a kardió és erősítő edzést kombinálod napi 30 percben. Ha a sűrű elfoglaltságok miatt (család, gyerek, munka)  nincs egyben fél órád edzeni, akkor bontsd ketté, mozogj 2×15 percet, pl. csináld meg ezt a otthoni mini súlyvesztő edzéstervet.

Nincs időd vagy kedved főzni, de figyelsz a vonalaidra?

Rendelj fitt menüt az Avokádó Ételmanufaktúról!

– súlyvesztéshez vagy megtartáshoz

– sportoláshoz

– egészséges és tudatos táplálkozáshoz

Nézd meg az étlapot és rendelj, katt, a képre.

Vélemény, hozzászólás?