2 otthon végezhető gyakorlat a téli úszógumi ellen

2015.11.30 13:53

Tegnap este fél 9-re értünk haza Győrből a FittAnyu roadshow első vidéki állomásáról. 

A győri lányok, anyukák nagyon kedvesek, vidámak, lelkesek voltak és nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sokan együtt tudtunk edzeni, az óra telt házas volt.

Edzés után elmentünk még Győrben a nagypapához, aki saját készítésű almás-diós rétessel várt minket. Engedtem a csábításnak és ezt a házi rétest a hétre betudtam a „csaló” étkezésemnek. 🙂

A tegnap esti rétest ma reggel 40 perc kardióval és 2 törzsizom erősítő gyakorlattal kompenzáltam.

Ez a 2 gyakorlat otthon is elvégezhető a hideg téli napokon a meleg szobában, akár tv nézés közben, nincs másra szükség, csak a saját testsúlyra.

A támaszos gyakorlatok kiválóan erősítik a törzs izmait, beleértve a has és mélyhátizmokat, ezáltal hozzájárulnak a hát,- és derékfájás csökkentéséhez illetve megelőzéséhez, valamint megfelelően kialakított étrend mellett a hasi részen kialakult úszógumi eltüntetéséhez, a lapos has eléréséhez.

A plank gyakorlatát már biztos sokan ismerik és akár több percen keresztül is képesek tartani a pozíciót. Én előszeretettel variálom a saját és vendégeim edzésében is a plank dinamikus változatait.

Az egyik az oldalsó alkartámaszban végzett plank lábemeléssel fűszerezve.

A másik szintén oldalsó alkartámaszban tartott plank törzsfordítással.

Végezz el egymás után oldalsó alkartámaszban 10 lábemelést, majd rögtön utána 10 törzsfordítást az egyik oldalra, majd jöhet a másik oldalon is 10-10.  Ezt csináld meg legalább 3 körben egymás után. 

A mozgás mellett azt ne felejtsük el, hogy a télen felszedett kilók elsősorban, 70%-ban a táplálkozáson múlnak. Étkezz tisztán, fogyassz minőségi szénhidrátot, fehérjét és jó zsírokat, és a hidegben se feledkezz meg a folyadék (víz) fogyasztás fontosságáról.

Ha segítségre van szükséged egy személyre szabott téli étrend kialakításában, receptekkel, egyéni életstílushoz igazítva, hogy a hidegebb hónapok, ünnepek és finom ízek ne feltétlen a plusz kilókat jelentsék, akkor csatlakozz a december 7-én induló Hozd magad formába 6 hét alatt online programhoz.

Részletekért kattints a képre:

Vélemény, hozzászólás?