2 otthon végezhető gyakorlat a formás lábakért

2015.08.19 09:18

Ma reggel is szerencsém volt az időjárással, ugyan borús volt az ég, de nem esett és csak kicsit fújt a szél, így 30 percet futottam, amit 30 perc súlyzós lábedzés követett.

A mai lábedzésemben nagyobb hangsúlyt kapott a comb hátulsó részének (combhajlító) formálása.

Íme két otthon is elvégezhető gyakorlat, amivel kiválóan lehet formálni a lábakat, azon belül is a combhajlítót és a popsit leginkább. Próbáld ki és építsd be Te is edzésprogramodba!

1, merevlábas felhúzás

Ehhez a gyakorlathoz 2 db kézi súlyzóra van szükség. Fontos, hogy figyelj arra a gyakorlat végrehajtása során, hogy végig egyenes háttal és merev lábbal végezd a mozdulatot, azaz ne hajlítsd be a térdeidet. A súlyzót közvetlen a lábad előtt engedd le kb. lábszárközépig, majd egyenes háttal húzd vissza kiinduló helyzetig, azaz egyenesedj ki teljesen.

2, Lábemelés, lábszár hajlítással

Tedd fel a bokádra a lábsúlyt, majd helyezkedj el térdelő és alkartámaszban. Az egyik lábad nyújtsd ki, emeld meg kb. addig, hogy párhuzamos legyen a talajjal, majd a sarkad közelítsd a popsidhoz, azaz hajlítsd a lábszárad. A gyakorlat végrehajtása során figyelj arra, hogy a lábfejed végig legyen visszafeszített állapotban, azaz a sarok vezesse a mozgást.

Ma reggel zabkása helyett szendvicset reggeliztem, ritkán fordul elő, mert a zabkását nagyon szeretem, de ma teljes kiőrlésű magvas zsömlét ettem, zsírszegény pulykasonkával és salátával.

A tízórai egy fehérje turmix volt, az ebéd pedig édesburgonya, főtt tojásfehérje és saláta.

Ami  még ma vár rám, az tonhal, párolt zöldség, 3 szem brazil dió, pufi rizs és fehérje turmix.

Délelőtt a gyerkőccel fodrásznál voltunk, bevásároltunk, ebédet főztünk és közösen megcsináltuk a zabpalacsintát kis Zének és az apukájának, én most ezt kihagyom.

Délután vár még ránk egy doktor néni  és sok-sok játék a kukásautóval, házépítés legóból és birkózás a nappali közepén. 🙂

A hosszú hétvégés programunk még időjárás függő, egy viszont biztos, hogy szombaton családostól kilátogatunk a Budakeszi Családi napra, ahol a BioTech Usa sátránál várom az arra látogatókat ingyenes edzés és táplálkozás tanácsadással 11 és dél között.  

Nagyon sok anyuka keresett már meg azzal, hogy mikor tartok workshop-ot alakformáló táplálkozás, edzés és motiváció témakörben, ahol  gyakorlati tanácsokat kapnak a kezükbe, megtudják, hogy számukra melyik a legmegfelelőbb diéta, edzésmószer ha tartósan fogyni és formálódni szeretnének,  és amit egyszerűen be tudnak építeni a mindennapokba család, gyerek és munka mellett.

Te melyik témáról hallanál szívesebben a workshop-on?

Kérlek segíts nekem és töltsd ki a lenti űrlapot!

Vélemény, hozzászólás?