2 félét főzni

2013.11.17 11:54

Már több anyuka kérdezte tőlem, hogy  a férjem is állandóan azt eszi amit én,  vagy minden nap külön főzők neki? Hogy fér  bele ez az időmbe pici gyerek mellett?

Már a kis makink megszületése előtt is külön főztem a férjemnek, és külön magamnak, tehát ezt megszoktam. Most azonban sokszor nem könnyű összekoordinálni a dolgokat a konyhában, hogy mire haza jön a férjem a munkából elé is le tudjak tenni valami ehetőt, és ne az én diétám lássa ennek kárát.

Ezt mostanában úgy szoktam megoldani villám gyorsan, hogy marad a natúr husi alapnak (amit én eszek rizzsel, és zöldséggel)  a férjemnek pedig készítek hozzá valami szószt, vagy öntetet amivel összesütöm, aztán ugyanúgy rizzsel, zöldséggel tálalom, vagy csinálok hozzá más egyszerű köretet pl. petrezselymes krumpli, krumplipüré stb..

Egy ilyen recept például, ami villám gyorsan elkészíthető a férjek számára gyerek és diétás étrend mellett is:

Csirkemell citrommártásban:

hozzávalók:  

4 csirkemellfilé

2 dl tejföl

½ citrom

1 kávéskanál mustár

pici édesítő

oliva olaj

elkészítés:

A csirkemellett megsózzuk, majd oliva olajon megpirítjuk mindkét oldalát, és ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk. Oliva olajjal kikenünk egy hőálló tálat, beletesszük a filécsíkokat.

Elkészítjük a mártást: tejfölt, mustárt kikeverem a ½ citrom levével, sóval, pici édesítővel és reszelt citrom héjjal ízesítem, majd a húsra öntöm, néhány perc alatt sütőben összesütöm. Párolt rizzsel tálalom.

Vélemény, hozzászólás?