2+1 tipp a karácsonyi plusz kilók ellen

2+1 tipp a karácsonyi plusz kilók ellen

2015.12.22 14:11

Így év végén úgy látszik maximálisan gyakorolhatom a pozitív gondolkodást. 🙂

Az elmúlt 2 napban 2 igen rosszul eső hír után ma kis Zének sikerült begyűjtenünk egy kezdődő kötőhártya gyulladást. A jó hír az, hogy a doki néni szerint mire jön hozzánk a Jézuska, már túl is leszünk rajta és egészségesen bontogathatjuk az ajándékokat. 🙂 

Sokan használják szívesen a pozitív gondolkodás kifejezést, azonban tapasztalataim szerint mégsem alkalmazzák a mindennapjaikban. Számomra a pozitív gondolkodás nem azt jelenti, hogy a rossz híreket mosolyogva fogadom, és mindig 2 méterrel a föld felett járok széles vigyorral az arcomon, hanem azt, hogy a történtekben nem a miérteket keresem, hanem a megoldást, csak előre nézek és megyek  tovább és ez most sincs másként.  🙂

Tegnap délután kis Zével ismét alkottunk. Fitt karácsonyi banánkenyeret sütöttünk. 

Receptért kattints a képre:

Az elmúlt hetekben többször is megtalált ez a téma: hogyan szoktam túlélni a karácsonyt plusz kilók nélkül? 

Nézzük más megközelítésből a dolgot. Nekem is volt olyan fogyókúrázós időszakom, amikor úgy éreztem szó szerint túl kell élnem a karácsonyi lakomákat. Azonban mióta kialakítottam magamnak ezt az életmódot, nem túlélem, hanem élvezem a karácsonyi ízeket és mindezt plusz kilók nélkül. 

December utolsó 2 hete, nem elsősorban a szigorú diétáról és a kő kemény edzésekről kell hogy szóljon, mégha szeretnénk megszabadulni néhány felesleges kilótól, akkor sem. Egyél minél egészségesebb ételeket és helyezd a hangsúlyt a súlymegtartásra és a jó közérzetre. 

1. tipp Ha Te főzöd a karácsonyi menüt, akkor ezt viszonylag egyszerű megvalósítani, a hagyományos alapanyagok kicserélésével. 

Tegnap én is bevásároltam Móninál Bián a Spájz Natúr boltban a karácsonyi sütéshez, főzéshez néhány alapanyagot. 

Fehér liszt helyett zabpehely és szénhidrát csökkentett lisztet fogok használni, fehér cukor helyett kókuszvirág cukrot, olaj és margarin helyett pedig kókuszzsírt. A kávémba a klasszikus tejpor helyett rizstejpor kerül és a grapefruit kifacsart levét, az ünnepek alatt sem fogom kihagyni az étrendemből. 

2. tipp 

A legtöbb embernél akkor kerül homokszem a gépezetbe, ha nem ő készíti a karácsonyi menüt, hanem vendégségbe megy az ünnepek alatt, ahol a házigazda a hagyományos ételkészítési módokat és alapanyagokat részesíti előnyben. Ebben az esetben sem kell kétségbe esni ha vigyázni szeretnénk a vonalainkra. Ha lehetőségünk van rá válasszunk szárnyas húst, halat és mellé egészséges köretet pl. rizst, bulgurt, zöldségeket, ha pedig nincs ilyen alternatíva, akkor  egész egyszerűen felezzük meg az adagokat, a bejglit is beleértve. 🙂

+1 tipp

Bár sok mindenkinél az ünnepek elsősorban a pihenésről szólnak, a jó közérzetünk és a plusz kilók elkerülése végett érdemes beiktatni ebbe a 2 hétbe aktív kikapcsolódást is pl. hosszabb szabadtéri sétákat vagy akár egy otthoni időtakarékos edzéstervet.

Egyszóval ha figyelsz az ételeknél felhasznált alapanyagokra, vendégségben törekszel a mértékkel való fogyasztásra és beiktatsz egy kis mozgást az ünnepek alatt is, akkor elkerülheted a karácsonyi plusz kilókat.

Január 11-én kezdjük az újévi alakformálást!

Gyere és csatlakozz!

Kattints a képre a részletekért:

Vélemény, hozzászólás?