15 perces zsírégető köredzés otthonra

2016.04.13 06:19

Tegnap délután mindhárman kihasználtuk a ragyogó napsütést. A fiúk elültették az epret a kis biogazdálkodásunkba, kis Zé lelkesen segített az apukájának a palántázásban. 🙂

Én pedig új motivációt kitűzve (június 18.) az edzőterem mellett megkezdtem a szabadtéri edzéseimet is. 

15 perc köredzés otthon végezhető gyakorlatokkal

Akár a testsúlycsökkentés, akár a fittség megtartása vagy állóképesség javítása a célod, erre kiváló módszer a köredzés. Ezt az edzésfajtát alkalmazhatod pl. a szálkásítás időszakában az intenzitás és zsírégetés fokozása érdekében, de ha csak egy kis változatosságra vágysz, akkor is bátran beiktathatod az edzéstervedbe.

Végezd el egymás után pihenő nélkül az alábbi gyakorlatokat 2-3 körben. Csak a körök között pihenj, a gyakorlatok között ne. 

Beiktathatod önálló edzésként, vagy futás utáni átmozgatásnak is, haladóként pedig használj bátran súlyokat a guggolásnál és kitörésnél.

Edzés előtt ne felejtsd el a bemelegítést, a végén pedig a nyújtást. 

1, guggolás 

2, szökdelés terpesz nyit-zár 

3, kitörés

4, fekvőtámasz

5, kéztámaszban térdhúzás tempósan

6, tolodzkodás lábemeléssel

7, oldalsó kéztámaszban megtartva lábemelés

Zsírégetés köredzéssel

Ha a fittség megtartása mellett a zsírcsökkentés, szálkásítás az elsődleges célod, az edzés mellett oda kell figyelned a táplálkozásodra is. Zsírcsökkenés és formálódás csak akkor fog bekövetkezni, ha az edzésed megfelelően kialakított diétával párosul. A zsírégetés folyamatát a helyes szénhidrát-fehérje és zsríbevitel arányok mellett fokozhatod edzés előtt 20 perccel egy adag L-karnitinnel, de ne feledd az alakod 70%-ban az étrendeden múlik.

Szeretnél lapos hasat és formás lábakat a bikini szezonra?

Szeretnél személyre szabott étrendet?

Segítek Neked, részletekért kattints a képre

Vélemény, hozzászólás?