13 kg mínusz: egy életmódváltás sikertörténete

2014.05.15 14:12

„Mekkora király vagyok”!!! Megint sikerült eljátszanom az időt a gyerekkel, miközben feltettem sülni a halat a tűzhelyre. Nem egyszerűen halszag van a lakásban, hanem égett halszag és mindez füsttel tetézve! „Remek”, csak győzzek estig kiszellőztetni, az már csak másodlagos, hogy megint jól átsült kaját eszem 🙂

Ez, mostanában – mióta a maki gyerek önálló akarata szerint változtat helyet – egyre sűrűbben előfordul, hogy anya a kelleténél sötétebb színű ételt eszik. Mindegy, gondolom ez azért nem tart örökké 🙂

Az elmúlt 3 napunk nem volt egyszerű a „csodás” időjárás miatt, a gyerkőc elég nehezen viseli, és őszintén szólva az én fejem sem százas, így én is nehezebben viselem a nyűglődést. Nem igazán emlékszem, hogy májusban volt ennyire rossz idő, bár mostanában arra sem emlékszem, hogy tegnap mi volt…. a fáradtságtól, sok nemalvástól eléggé halmemóriám lett (3 másodpercig emlékszem vissza) 🙂

Viszont tegnap egy volt kolleginámtól Beától, kaptam egy levelet, amelyben a sikeres életmódváltásának történetét osztja meg velem, és ennek nagyon megörültem. 🙂 Példaértékűnek tartom, hogy mindezt család és munka mellett ilyen sikeresen megvalósította!

 26 év dohányzás után úgy döntött, hogy leteszi a cigit. Azonban a kg-ok megindultak felfelé, pedig ugyanúgy táplálkozott, mint amikor dohányzott, bár saját bevallása szerint is, nem túl egészségesen.

Minden „csodabogyót” fogyókúrás szert, nyelvre fújható sprayt kipróbált, eredménytelenül. Majd tavaly szeptemberben ráakadt a fittanyu blogra 🙂 és úgy gondolta, mi veszteni valója lehet, megpróbál változtatni néhány dolgon a mindennapjaiban. Elkezdett mozogni, és azóta is heti 2x jár TRX-re, és 2x futni. Változtatott az étkezési szokásain is, (az étrendjét a fittanyu blog receptjeiből, étrend variációkból álította össze magának) reggelire zabpelyhet eszik fehérje porral, lenmaggal és fahéjjal, tízóraira és uzsonnára gyümölcs, zsírszegény túró, csirkemell sonka, zöldségek, saláta, ebédre húsok rizzsel, salátával, párolt zöldsággel, vacsira fehérje turmix, vagy rántotta zöldségekkel, és napi 3 liter vizet fogyaszt.

 Ő is a „kiméregetős” variációt választotta, ugyanis számára ez nagy segítség volt abban, hogy nem tudja magát túl enni. Éppen annyit készít el, amennyi szükséges, ki van mérve az 50 gr zabpehely reggelire, és ennyi, nincs több, nincs utána további nasi. A tejeskávéról ugyan nem tudott teljesen lemondani, de ezen a téren is óriási a változás, ugyanis napi 5 helyett, már csak 1-et iszik, és ez bizony rengeteget számít a fogyásban!

Eddig is minden hétvégén sütött a családnak valami finomságot, ami most sincs másképp, annyi változtatással, hogy a fehér lisztet lecserélte teljeskiőrlésű tönkölylisztre, zablisztre, cukor helyett nyírfacukrot használ, és sok zsírszegény túrót a sütemények elkészítésénél. Tehát a finom ízekről neki sem és a családjának sem kellett lemondania, csak mostmár egészséges nasit kap mindenki.

Ezzel az életmódváltással tavaly szeptember óta 13 kg-ot fogyott, 173 cm magas, 76 kg-ról indult, jelenleg 63-at mutat a mérleg, és 3 számmal kisebb a ruhamérete. Ez nem semmi teljesítmény, főleg úgy, hogy jól érzi magát, nem éhezik! A célja, még 2 kg mínusz.

Azt azért elárulta a levélben, hogy az eleje bizony nem volt könnyű, és a munkája,  mivel egész nap úton van, az sem könnyíti meg a helyzetetét, de szerinte is minden fejben dől el, ha valaki akarja, meg tudja csinálni!

ÁLMOK+MUNKA=SIKER 

Ez Beára kétségek nélkül igaz, büszkén viselheti nyáron a rövid nadrágot, és a bikinit! 🙂

Vélemény, hozzászólás?