1 tipp diétázó édessszájúaknak nassolás ellen

Tegnap véget ért a 7 napos akaraterő teszt. Boldog vagyok, hogy ilyen sokan csatlakoztak hozzám és teljesítették nap, mint nap a feladatokat, valamint posztolták a facebook oldalon és a zárt csoportban az ezzel kapcsolatos képeket. Az ígért Fitten-pozitívan Táplálkozás és edzésnapló pedig ma reggel megtalálta a gazdáját. 🙂

A 7 feladat közül  talán a legnépszerűbb  a „hűtőnyitogatósguggolós” volt, és szerintem kijelenthetjük, hogy a legkönnyebb feladatnak pedig a szombati „bűnöző” étkezés bizonyult. 

Az én szombati egészséges, alakbarát és gluténmentes „bűnözésem” ez a süti volt, amit én készítettem.  

Fitt almás-gesztenyés habkocka, receptért kattints a képre:

Sok fogyni vágyó embernél alapvető problémának bizonyul az állandó nassolás. Ki édeset, kit sósat ropogtat állandóan, de akárhogy is nézzük, ez bizony gátolja a fogyást, formálódást és ártalmas lehet az egészségünkre is.  Hogy kinél miért van jelen ez a táplálkozásban, ez több oldalú kérdés lehet.Az állandó nassolásnak a hátterében állhat az unalom, megszokás, komolyabb lelki probléma, nem megfelelő pszichés háttér, de lehet az oka bizonyos tápanyag hiány is. 

Amikor a szervezetnek szüksége van valamilyen anyagra, azonnal küldi a jeleket, csak hajlamosak vagyunk ezt félre érteni. Pl. amikor csokoládét kívánunk nem feltétlenül csokoládéra vágyik a szervezet, hanem magnéziumra, amit diófélékkel, magvakkal, gyümölcsökkel is pótolhatunk. 

Ha rendszeresen édességet, cukros süteményt kívánunk érdemes kipróbálni a  króm utánpótlást.

A króm, mint ásványi anyag segíti az inzulinnak feldolgozni a zsírokat, átalakítani a fehérjét izommá, a cukrot pedig energiává. Szabályozza a vércukorszintet, csökkenti a cukoréhséget és az egyszerű szénhidrátok utáni sóvárgást, illetve javítja a test izomtömeg-zsírszövet arányát. 

Ezzel elkerülheted a folyamatos nassolást, az édesség és egyszerű finomított szénhidrátok iránti sóvárgást. 

Emellett persze 70%-ban továbbra is a megfelelően összeállított étrenden múlik a diéta sikeressége. Fogyassz minden étkezéshez zöldséget, figyelj a minőségi szénhidrát és fehérje fogyasztásra és ne felejts el meginni 20 tskg-ként 1 liter szénsavmentes vizet.

Ha személyre szabott 5 napos alakformáló és narancsbőr elleni étrendet szeretnél, rendeld meg itt:

Kattints a képre:

Csupa jó dolgok történnek velem: a tegnapi ingyesen FittAnyu edzés Biatorbágyon a Viadukt Sportközpontban telt házas volt. Nagyon örülök, hogy itt is ilyen sokan csatlakoztak hozzám és együtt tettünk egy lépést az egészségünkért. 

És már a következő ingyenes edzés is szervezés alatt áll. 🙂

Vélemény, hozzászólás?