1 perces fitt csokis-kókuszos brownie FittAnyutól

2016.05.10 05:53

Reggel egy kellemes izomlázra ébredtem a hétfői 4,2 km intervall futás és itthoni popsiformáló edzésem után. 

A tegnapi étrendem is jól ment, de délután hatalmába kerített az „úúúgy ennék valami édeset” érzés, (ez az érzés talán másnak is ismerős lehet időnként) és hogy beleférjen a szénhidrátcsökkentett diétámba, így uzsonnára készítettem magamnak 1 adag fehérjében gazdag, szénhidrátszegény (5,5 gr ch/adag) fitt csokis-kókuszos browniet, ami a kókuszlisztnek köszönhetően még gluténmentes is és külön előnye, hogy 1 perc alatt kész van. Na jó, legyen másfél perc a tészta összekeverésével együtt. 🙂

Recepért kattints a képre:

Kókuszliszt a diétában

A kókuszliszt friss kókuszdió húsából készül, amit kiszárítanak, zsírtalanítanak, majd finom porrá őrölnek. 

A kókuszliszt magas (58%) rosttartalmának köszönhetően teltségérzetet okoz, ezáltal csökkenti az étvágyat, ezzel egyedülálló a lisztek között. Kevesebb emészthető szénhidrátot tartalmaz,  így jól alkalmazható a diétás ételek elkészítésénél, és nagy előnye, hogy gluténmentes.

A kókuszlisztben található nem emészthető rostok, kipucolják az emésztőrendszert, és nem hízlalnak, mert a szervezet nem tudja megemészteni és zsírrá alakítani őket. 

Hogyan használd a kókuszlisztet

A kókuszlisztet használhatod sütemények elkészítéséhez, csak arra figyelj, hogy ha nem kevered más liszttel, akkor nagyon porhanyós lesz a tésztája és szétesik, ezért 30 gr-onként adj hozzá egy tojást, vagy használd más lisztekkel keverve. 

Használhatod még pudingok, turmixok sűrítéséhez, krémes desszertek elkészítéséhez is. 

Ingyenes edzés FittAnyuval május 21-én

Gyere és edzzünk együtt az egészségünkért és a formás alakért!

Részletekért kattints a képre

Vélemény, hozzászólás?