1 ok, amiért nem tudsz lefogyni

2015.08.28 14:33

7 napos fitt reggeli kihívás 5. nap! Hamarosan vége, pedig nagyon élveztem és nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sokan lelkesen kitartanak az egészséges reggeli mellett. 🙂

A mai reggelim 30 gr zabpehely, 1/2 adag vaníliás Iso whey zero fehérje, 1/2 alma lereszelve, bio őszibarack darabok, kevés pirított szójabab és 2 szem pirított dió.

Reggeli után megcsináltam az intenzív 45 perces edzésemet.

Tegnap délelőtt másfél órát ültem egy bankban, ahol az ügyintéző hölgy -miután kiderült, hogy mivel foglalkozom- elmesélte, hogy volt egy egészség napon, ahol túlsúlyosnak nyilvánították. Azóta fogyókúrába kezdett, ugyan nem mozog és egész nap ülő munkát végez, de reggelire már banán turmixot iszik és cukormentes kekszet eszik napközben. A cukormentes keksz, amit a boltban a diabetikus részen vásárolt meg, éppen ott volt az asztalán, megkérdeztem vethetek e rá egy pillantást?

A cukormentes keksz tele volt mézzel, amit már a csomagolásán is jól látható méhecske ábrázolt.

„Cukor nincs benne, csak méz!”

Nézzük mennyire fogyókúrás ez a keksz:

Vannak az egyszerű, finomított szénhidrátok, amelyek ha bekerülne a szervezetünkbe akadálytalanul jutnak be a véráramba ezáltal azonnal megemelik a vércukorszintet. Ezek a leghízlalóbb szénhidrátok, mert ez nem más, mint üres kalória, ugyanis semmi tápanyag, vitamin és/vagy ásványi anyag, rost nincs mellette. Ide soroljuk a kristálycukrot és származékait.

Egy másik csoportja a szénhidrátoknak az egyszerű, természetes szénhidrátok, amelyek szintén gyorsan bekerülnek a véráramba, ezáltal gyorsan megemelik a vércukorszintet, de annyival jobbak az egyszerű, finomított szénhidrátoknál, hogy itt természetes formában megtalálható sokféle vitamin, ásványi anyag, ami segíti a felszívódást, felhasználódást. Ide soroljuk pl. a mézet.

Tehát a méz nem más, mint cukor! Akkor ha nem hőkezeljük a mézet, valóban hozzájutunk a cukor mellett számos értékes vitaminhoz, ásványi anyaghoz, ami jót tesz az egészségünknek, de fogyókúrásnak semmiképpen nem nevezném.

A banánt fogyás esetén szintén nem javaslom igen magas cukortartalma miatt, ha pedig tejturmixnak készítjük el, akkor még a zsírszegény tejben levő tejcukrot is hozzá kell számolnunk. Ha mindezeket a cukrokat összeadjuk, akkor már réges régen nem beszélhetünk fogyókúráról.

Te mennyi rejtett cukrot eszel a nap folyamán?

Bizonytalan vagy a táplálkozás terén?

Nem tudod mit tegyél, hogy leadd a felesleges kilókat?

Nincs eredménye a diétádnak?

Nem tudod hogyan táplálkozz a várandósság alatt és a szülés után?

Szeretnél javítani az egészségeden?

Szeretnéd igazán jól érezni magad a bőrödben?

Kattints a képre:

Vélemény, hozzászólás?