1 gyakran elkövetett hiba a fogyásban

2015.10.19 18:52

Ma reggel egy intenzív intervall kardióval kezdtem a napot futópadon.

Kitörő járást, közepes és gyors tempójú futást, valamint emelkedőre gyors gyaloglást kombináltam 40 percen keresztül.

Volt mit kompenzálni a hétvégéből, ugyanis két napig szülinapoztunk. Szülinapi ebédek, vacsorák, tánc-vihánc, esti buli a belvárosban, csokitortával és pálinkával. 🙂

A reggeli kardió edzés után munka, majd irány az edzőmhöz Palatinus Tündéhez formacsekkolásra, a 2016-os tavaszi célok  alapján irányba állítottuk az edzéseket és táplálkozást. 

4 hete együtt dolgozom egy anyukával, akinek elsődleges célja a fogyás. Beállítottuk  neki az étrendet és az elmúlt egy hónapban heti 3x együtt edzünk. Rengeteget alakult a formája, nagyon szépen elkezdett lemenni a hasa, formálódik a válla, feszesedik a karja, bővebbek rá a nadrágok, sokat javult a közérzete és az egészségi állapota is. A ma délelőtti edzés után odafordult hozzám, hogy ő bizony mielőtt hozzám jött volna személyi edzésre, előtte is járt edzőterembe, de soha életében nem izzadt ennyire, mint a közös edzéseken. 

Egy gyakran elkövetett hiba a fogyásban, hogy a fogyni vágyó emberek ugyan elmennek edzőterembe, haszálják a gépeket, végeznek kardió edzéseket, de mindezt céltalanul. Az edzésen azt csinálják, ami éppen eszükbe jut és mindezt bőven komfort zónán belül, a határokat véletlenül sem átlépve. Ez tökéletes módszer arra, hogy eredménytelen legyen az edzésük. Azaz hiába edzenek, fogyni, formálódni a céltalanul végzett edzésektől egész biztosan nem fognak.

Tűzd ki a célt, ennek megfelelően mindig legyen edzésterved és kövesd ezt a programot. A legjobb ha edzésnaplót is vezetsz, amibe mindig pontosan leírod, milyen gyakorlatokat végeztél, milyen súlyokkal dolgoztál, mennyi időt pihentél a gyakorlatok között és hogyan érezted magad edzés közben. Melyik az a gyakorlat, amelyik nagyon jól ment és melyik az, ami kevésbé. Utólag visszanézva nagy hasznodra válhat. 

Olvasd el bővebben a képre kattintva, hogyan segít Neked a fogyásban az  edzésnapló.

A megfelelően kialakított edzésprogram mellett azonban ne felejts el odafigyelni az étkezéseidre sem, hiszen a fogyásod, formálódásod és egészségi állapotod  70%-ban a táplálkozásodon múlik. Egyél minden étkezésnél zöldséget, részesítsd előnyben a természetes, összetett szénhidrátokat, a zsírszegény minőségi fehérje forrásokat és a jó zsírokat. 

Ha egyéni étkezési tervet szeretnél, kattints a képre:

Vélemény, hozzászólás?