1 gyakorlat a lapos hasért

2015.10.08 18:07

Heti 4 edzésen és a 7 napos akaraterő teszt 4. napján túl.

Ma dupla hasizom gyakorlat volt a teljesítendő feladat. 30 perc intenzív zsírégető köredzés után 8×20 ismétlés számmal 5 kg-os medicin labdával teljesítve 🙂

Most ezt a hasizom gyakorlatot választottam az akaraterő teszthez, de előszeretettel variálom az egyik nagyon népszerű has, törzs és vállizom erősítő gyakorlatot a plank-et a saját és vendégeim edzésében is. 

Ez a gyakorlat erősíti a has és hátizomokat, csökkentve ezzel a hátfájást, javítja az egyensúly érzéket és a testtartást is. 

Ha már könnyedén megy az alapgyakorlat vagy unod, akkor variálj rajta egy kicsit, pl. tegyél a lábad alá egy soft ball-t, ahogy én is tettem (lásd a képen) Ezzel ha a két alátámasztási pont közül az egyiket – jelen esetben a lábat – insatbil eszközre (labdára) helyezed a gyakorlat végrehajtása során, erőteljesebben munkára kényszeríted a tartáshoz szükséges stabilizáló izmokat, ami által intenzívebb, nehezebb lesz a gyakorlat kivitelezése.

Próbáld ki Te is a következő edzéseden!

Azt persze ne felejtsük el, hogy a lapos has 70%-ban a táplálkozáson múlik. Egyél minden étkezéshez zöldséget, gyümölcsöt csak délelőtt fogyassz és figyelj a minőségi fehérjebevitelre is.

További személyre szabott táplálkozás és életmód tanácsokért, edzéstervért kattints a képre:

Holnap újabb feladat vár a 7 napos akaraterő tesztben résztvevőkre, köztük rám is 🙂 Eddig mindenki hősiesen állta a napi kihívásokat és posztolta a képeket a zárt csoportban vagy a facebook oldalon, nagyon büszke vagyok a Lányokra és szívből örülök, hogy csatlakoztak hozzám a feladatok teljesítésében! 🙂 

Vélemény, hozzászólás?